Stracciatellan.

Stracciatellan med dukkah och gremolata på fänkålsdill.

Förrätt 4 personer.
Dryck: Kall mellanmjölk.

Du behöver:

200 gram stracciatella

Dukkah:

Detta recept är väldigt svårt att göra i liten mängd, men Dukkha håller bra och är god att ha som tillbehör vid andra tillfällen. Använd glutenfri rostad lök om dukkahn önskas glutenfri.

100gram Marconamandlar (skalade, rostade och saltade mandlar)
60 gram rostad lök
5 gram flingsalt
60 gram chilirostade sesamfrön
10 gram sesamfrön
3 gram fänkålsfrön
1 gram korianderfrön
5 gram paprikapulver
2 gram mald spiskummin

Gremolata:

En näve dill plockad från fänkål
Zest från ½ st apelsin och ½ st citron
½ riven vitlöksklyfta
4 msk mild olivolja
2 msk matolja
2 gram flingsalt

Gör så här:

Rosta sesamfrön, spiskummin, fänkålsfrön och korianderfrön i en panna. Blanda alla ingredienser och mixa eller mortla dem till ett ganska grovt smul.

Hacka dillen från fänkålen fint. Blanda med zest från apelsin och citron, vitlök och olja. Salta.

Toppa stracciatellan med önskad mängd Dukkah och gremolata, ät med sked.